ODRŽANE TRADICIONALNE MAKSIMIRSKE JESENI

Vrsta programa: 
Termin: 
Četvrtak, 12. rujna 2013. - 09:30

Jesenska manifestacija svake godine privuče oko tisuću umirovljenika iz cijele Hrvatske

Jedinstvena i tradicionalna manifestacija za umirovljenike - 10. Maksimirske jeseni - održale su se ove godine 12. rujna u zagrebačkom parku Maksimir pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba i Vijeća gradske četvrti Maksimir.

Sportska natjecanja, nastup kulturno-umjetničkih skupina, zabavni program i ples, jutro poezije, likovno stvaralaštvo u Parku Maksimir, natjecanje u pjevanju bez pratnje instrumenata, izložba uradaka kreativnih radionica, zdravstveno-preventivni programi i još mnogo toga, a najviše veselog druženja s umirovljenicima iz raznih krajeva Hrvatske.

Manifestaciji su se pridružili i Likovni amateri grada Zagreba, a radove s likovne kolonije donirali su Domu za starije i nemoćne osbe Maksimir. Na koloniji je bilo 16 sudionika i to članova HLD-a, Grupe 69, Amaciza i Ama Artem-a. Druženje i radna atmosfera bili su odlični. Likovni amateri su izrazili želju da i slijedeće godine sudjeluju u likovnim radionicama na Maksimirskim jesenima.

Prepoznata i bogata rujanska manifestacija u Maksimiru već deset godina obogaćuje umirovljenike koji joj se pridružuju u velikom broju. Svake godine, naime, Maksimirske jeseni posjeti više od 1000 umirovljenika, od kojih većina aktivno sudjeluje u zabavnim programima.

Organizatori programa su Društvo za sportsku rekreaciju Maksimir, Dom za starije i nemoćne osobe Maksimir, Centar za kulturu i informacije Maksimir, Park Maksimir, Zoološki vrt Zagreb i Ribolovno društvo Bukovac.

 

Voditelj programa: 
Irja Kren