ODRŽAN DAN CENTARA ZA KULTURU - VRATA ŠIROM OTVORENA

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 21. rujna 2013. - 10:00

Jedinstvena prilika kojom ste se mogli informiratati o programima Centra za kulturu i informacije Maksimir

Zagrebački centri za kulturu okupljeni u projekt kvARTura, organizirali su manifestaciju Vrata širom otvorena - zajedničko predstavljanje u svakom od 13 centara. U subotu, 21. rujna, svaki je Centar otvorio svoja vrata i predstavio neke od programa koje nudi.  

Centar za kulturu i informacije Maksimir vam je u jutarnjim satima predstavio Suvremeni ples i klasični balet, Dramsku radionicu "Čarobna kutija" i Likovnu radionicu "Lira". Radionice su namijenjene djeci školskog uzrasta od 7 do 15 godina.

Autorska predstava „Ne družite se s njom“ Kazališne družine Maksimirci dio je programa Zagreb na2 projekta "KvARTura". Sredinom lipnja je imala otvoreni-javni pokus za građanstvo. Članovi su osnovnoškolci (viši razredi) maksimirskih škola. Uz voditeljicu Sanju Vlahović-Trninić, svi sudjeluju u pisanju igrokaza i njegovu osmišljavanju za izvođenje na sceni sa svojim inventivnim glazbenim, scenografskim, kostimografskim i tehničkim rješenjima. Premijera predstave održat će se 16. studenoga 2013.

Akrobacije na svili, ringu.. ostavljaju bez daha! Prodiranje u svjesnost vlastitog tijela i pokreta možda su i najbitnije komponente ovih vještina. Akrobacije zahtijevaju upornost, trening te svakako ambiciju i entuzijazam.

U 18 sati je mlada glazbenica Mia Jakob održala jazz koncert. Na klaviru su je pratili Marko Bertić i na kontrabasu Saša Borovec. Ovo su samo neke od skladbi koje su izveli: Fly me to the moon, Angel eyes, Autumn leaves, Cry me a river, All of me, Mood indigo, Round midnight.

Nakon koncerta je slijedila 15-minutna projekcija Maxartfesta  „Povratak Europe“ – kazališno multimedijalni spektakl kojim je Zagreb pred više stotina gledatelja obilježio ulazak Hrvatske u EU. Potporu ovoj jedinstvenoj manifestaciji pružili su i Ministarstvo kulture, Grad Zagreb i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport.