ODRŽANA LUTKARSKA PREDSTAVA TEATRA POCO LOCO

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 20. siječnja 2018. - 11:00

Lutkarska predstava za djecu "Stonoga goga"!

Program Centra 2018. započinje predstavom za najmlađe Zagrepčane – lutkarskom predstavom za djecu od 3 do 8 godina Teatra Poco Loco

Nagrađeni tekst Andrijane Grgičević Stonoga Goga na splitskom 9. festivalu Mali Marulić igra se u koprodukciji Kazališta lutaka Split i zagrebačkoga Teatra Poco Loco. Tako je zagrebačka premijera (krajem rujna prošle godine) igrana također u CKIM-u, a subotnja izvedba 20. siječnja u 11 sati, organizirana je za građanstvo u slobodnoj prodaji. Ulaznice po cijeni od 25 kn rezerviraju se na e-adresi: pocoloco.rezervacije@gmail.com do 19. siječnja 2018.  Preuzimanje i prodaja ulaznica je jedan sat prije  izvedbe, 20. siječnja 2018. od  9,45-10,45.

Gdje spavaju bubamare? Što prodaje smrdljivi Martin? Tko je kraljica kukaca? Kako leptirica uspavljuje bebe čahurice? Zašto mravi nemaju vremena? Sve to, a i druge važne informacije o šumskim životinjama saznaje se iz predstave Stonoga Goga.

A Goga nije obična stonoga, nego neobična – ovisnica o modi, koja za svaku nogu bira drugačiju cipelu. Ona uživa u japankama, štiklama, čizmama i šlapama sve dok je susret s jednom gladnom pticom ne opameti. Cipele su razbacane po cijeloj šumi, a Goga je na stotinu muka. U napetoj potrazi za svojim blagom, ona shvaća da su prijatelji, pomaganje i empatija vredniji od svake cipele. Tako Goga koju s početka priče upoznajemo kao ustrajnu sljednicu najnovijih modnih trendova, na kraju pjeva posve drugu pjesmu.

Ovu neobičnu priču o Stonogi Gogi glumci Zrinka Kušević, Goran Guksić i Maja Katić igraju, sviraju i pjevaju UŽIVO! s lakoćom oživljujući i pokretne dijelove složene (kocke) bogato ilustrirane scenografije Florencie Troisi i za predstavu skladanu glazbu Ivane Đula i Luke Vrbanića.

A sve je to osmislila i znalački režirala ingeniozna (i lutkarska) redateljica Renata Carola Gatica.