ODRŽANA PREMIJERA IGROKAZA "VRIJEME ZA VERONIKU"

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 30. svibnja 2015. - 13:00

Igrokaz KD Maksimirci nastavak je prethodnoga  "Ne družite se s njom"

Igrokaz Vrijeme za Veroniku nastavak je prethodnoga Ne družite se s njom, praizvedenoga 2013. Likovi potonjeg igrokaza bili su osnovnoškolci i na pozornici su odigrali dio svoje svakidašnjice – uzroke i posljedice aktualnoga vršnjačkoga nasilja. Likovi novoga igrokaza su: Bakica Bara, Bakica Mia, Ly, učiteljica likovnog odgoja, Julijen, sin Suzane, Zoa, kći Antonije i Kris, glazbenik. Vrijeme radnje je 2034., a mjesto, kao i u prethodnom, grad Zagreb.

Likove igrokaza Vrijeme za Veroniku upoznajemo kao iznimno uspješne poslovne ljude  – ali i usamljene. Neki su i u problemima kao posljedicom loših međuljudskih odnosa pa svi oni u svojim rasporedima/planerima imaju „vrijeme za Veroniku“. A Veronika, odrasla bez odgovarajuće roditeljske skrbi, postala je poznata i iznimno tražena psihijatrica. Jedna skupna seansa – nakon niza pojedinačnih, ponovo će im otkriti i otvoriti prostor za ljubav i prijateljstvo.

Sudjeluju: Dora Nevidal (Ines), Paula Flegar (Jelena, Ly), Anamarija Radotović (Antonija), Ivana Mihajlović (Suzana), Krunoslav Trninić (Marko), Antun Simeonov (Borna), Jana Šafar (Veronika), Lucija Balaić (Mirela, Bakica Bara), Laura Bačić (Bakica Mia, Zoa), Karlo Žerjav (Julijen) i Erik Regvat (Kris).

Lutkarsko-filmski uradak Klang, krc... (kreiran tehnikom animacije sjena na grafoskopu) realizirao je Klub lutkarsko-filmske animacije Maksimir / KLFAM u redovnom programu 2014. Članovi su učenici završnih razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Gimnazije Sesvete: Dario Bagarić, Ivan Čizmin, Viktoria Knezić, Dora Gostrec i Ivana Abramović  te studentica, Zrinka Tuškan. Voditelj programa KLFAM: David Peroš Bonnot

Režija: Sanja Vlahović-Trninić

Kostimografija, scenografija te izrada instrumenata (glazbeni štapići)

i osmišljavanje tonske kulise: zajednička 

Solo na klaviru: Krunoslav Trninić

Mentorica: Zdenka Đerđ

Odgovorna osoba: 
Zdenka Đerđ
Voditelj programa: 
Sanja Vlahović-Trninić