OTVORENI AKROBATSKI TRENINZI 2014./2015.

Vrsta programa: 
Termin: 
Ponedjeljak, 27. siječnja 2014. - 19:00

Formiranje generacije koja će moći upotrebljavati akrobatske vještine

Akrobacije na svili su vrsta zračnih akrobacija koje se u svojim začecima pojavljuju isključivo u cirkuskim krugovima. U Hrvatskoj se pojavila prije desetak godina, kada je Centar za kulturu i informacije Maksimir sa Borisom Bartom pokrenuo ovu vrstu inicijative u kulturi.
 
O samim  akrobacijama bitno je reći da su jedan zanimljiv spoj umjetničkog izričaja, plesnog pokreta, same akrobacije te adrenalina pri zanimljivim 'bacačkim' tehnikama. Prodiranje u svjesnost vlastitog tijela, te pokreta je možda i najbitnija komponenta ove vještine koja ju čini dodatno zanimljivom. Akrobacije mogu biti za sve voljne poigravanja u zraku, no zahtijeva upornost, redoviti trening te svakako ambiciju i entuzijazam. U okvirima radionica dob kao ni prethodna znanja nisu bitna – iako prednost imaju oni koji su se bavili nekom vrstom plesa ili gimnastike.
 
Koncept treninga je stvoren kako za početne tako i za napredne polaznike. U tu svrhu treninzi su podijeljeni na grupe onih koji se svilom žele baviti u smjeru nastupa te onih koji se istom bave radi rekreacije.
 
Treninzi se održavaju u velikoj dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18) ponedjeljkom i subotom u slijedećim terminima:
 
- mlađa grupa (do 18 godina) - ponedjeljkom od 19 do 20.30 i subotom od 15.30 do 17 sati

- starija grupa - ponedjeljkom od 20.30 do 22 i subotom od 17 do 19 sati
 
Mjesečna cijena je za 2 x tjedno 250 kuna, a za jednom tjedno 150 kuna. Na raspolaganju je čak 6 svila (što svima omogućuje kvalitetno vrijeme na svili).
 
Treninge vodi Martina Pavlović, predsjednica udruge Ples na svili, popularnije Traumatic Arts. Za sva pitanja možete ju kontaktirati na broj 095 8791 587.
 
Primamo nove članove! Pozivamo vas da nam se pridružite! 
 

Odgovorna osoba: 
Jadranka Kerin
Voditelj programa: 
Martina Pavlović