POGLEDAJTE U KINIMA: FILM ZRINKA OGRESTE SNIMAN U CKIM!

Vrsta programa: 
Termin: 
Utorak, 21. siječnja 2014. - 20:00

Kritičari ističu kako je Ogresta "Projekcijama" podigao vlastitu ljestvicu!

Filmska uspješnica „Projekcije“ Zrinka Ogreste, premijerno je prikazana na festivalu igranog filma u Puli. Od 23. siječnja 2014. možete ga pogledati u kinima!
 
Film je nastao prema scenariju Lade Kaštelan, a u fokusu priče je psihoterapijska seansa na završnoj godini edukacije iz grupne psihoterapije. Radnja cijelog filma smještena je u jednoj prostoriji.
Psihijatri, defektolozi i pedagozi na terapiji otkrivaju svoja prava lica zbog čega na površinu izlaze brojne ljudske osobine koje i sami gledatelji mogu analizirati.
 
U glavnim ulogama se pojavljuju Ksenija Pajić, Doris Šarić-Kukuljica, Ksenija Marinković, Jelena Miholjević, Bojan Navojec, Polona Juh, Luka Petrušić, Vladimir Jurg i Jasna Bilušić.
 
Kritičari ističu kako je Ogresta "Projekcijama" podigao vlastitu ljestvicu.
 
Centar za kulturu i informacije Maksimir omogućio je učenicima uvid u snimanje ovog filma, koji je realiziran u suradnji s Interfilmom, a pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Potporu su svojim dolaskom na snimanje u Centar potvrdili gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić.
 
Prilika da vide kako se snima film, djeci i mladima otvorila je vrata drukčijem doživljaju koji se uobičajeno gleda ili "konzumira" kao konačni proizvod u kinu ili s TV ekrana. U Centru za kulturu i informacije Maksimir upoznali su se sa svim onim što se nalazi prije projekcije, prije kina ili tv ekrana, imali su priliku upoznati se sa svim elementima od kojih se snimanje filma sastoji, od osmišljanja, realizacije do konačne "konzumacije".
 
Pogledajte trailer ovog dugometražnog igranog filma