PREDAVANJE - INFEKTIVNE BOLESTI KOD DJECE

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 10. travnja 2015. - 18:00

Predavanje se odražava u povodu Svjetskog tjedna homeopatije

Homeopatija je efikasan, znanstveno utemeljeni sustav liječenja koji potiče prirodnu obrambenu sposobnost tijela i uma te joj pomaže da se iscijeli. Svake godine u mjesecu travnju u čitavom svijetu obilježava se Svjetski tjedan homeopatije. Ove godine tema je Homeopatija i infektivne bolesti. Tom prigodom u CKIM-u će se održati predavanje na temu: Infektivne bolesti djece – kako brzo i učinkovito pomoći homeopatijom. Predavanje će održati Gordana Šarotar.

Osim nekih osnovnih informacija o infektivnim bolestima općenito, saznat ćemo ponešto i o osnovnim principima homeopatije. U prošlosti smo svjedočili brojnim primjerima vrlo uspješnog tretiranja epidemija uz pomoć homeopatije, o čemu će također biti riječi na predavanju. 

Infektivne bolesti vrlo su čest uzrok oboljevanja u dječjoj dobi. Upoznati ćemo se s nekim od najčešće korištenih homeopatskih sredstava prilikom tretiranja takvih bolesti.

S obzirom da je homeopatija izuzetno uspješna i u tretmanu kroničnih stanja, na kraju ćemo iznijeti holistički prikaz nekoliko najčešćih homeopatskih sredstava koja se primjenjuju u liječenju djece kroz usporedni pregled njihovih karakteristika te međusobnih razlika. Ulaz na predavanje je slobodan.