PREDSTAVLJANJE SLIKOVNICE KUĆICA U JEŽEVU

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 28. svibnja 2016. - 11:00

U subotu smo čitali, bojali i pričali priče o malom ježu koji traži svoj novi dom!

Centar za kulturu i informacije Maksimir, u suradnji s Centrom za mirovne studije, organizirao je predstavljanje slikovnice Kućica u Ježevu. Čitali smo, bojali i pričali priče o malom ježu koji traži svoj novi dom!

Slikovnica koju smo predstavili nastala je u okviru neformalnog obrazovnog programa Mirovnih studija Centra za mirovne studije. Po uzoru na poznate domaće priče, bajke i basne, poput Ježeve kućice, izrađena je knjižica Kućica u Ježevu kojom Ježurka Ježić postaje izbjeglica i migrant u potrazi za sigurnošću. Na svome putu nailazi na brojne poteškoće pa i zadržavanje u Prihvatnom centru za strance Ježevo—i dalje sanjareći o domu i zaštiti. Ova knjižica šalje poruku solidarnosti i podrške svima onima u potrazi za srećom u vrijeme rastućih prisilnih migracija i izbjeglištva u cijelome svijetu.

Knjižica je rezultat suradnje polaznika programa  Mirovnih studija i studenata predmeta Socijalni dizajn, druge godine diplomskog Studija dizajna u Zagrebu, generacije 2014./2015. godine. Studenti Studija dizajna su prema tekstu nastalom na mentorskoj grupi Mirovnih studija koncipirali vizualni sadržaj, identitet i karakter knjižice, pri čemu je naglasak na interakciji i participaciji kojima se čitatelje potiče na propitivanje vlastitih predrasuda i prihvaćanje različitosti, kroz igru i razgovor. Knjižica je osobito namijenjena čitateljima predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta no primjenjiva je i za srednjoškolske uzraste kao i za odrasle.

Slikovnicu potpisuju
Mirovni studiji
Centar za mirovne studije
Voditeljica mentorske grupe: Emina Bužinkić

Studij dizajna
Kolegij: Socijalni dizajn
Mentorica: Ivana Fabrio
Koncept i vizualni sadržaj: Slavica Farkaš, Mario Jekić, Iris Klarić, Katarina Ratkaj

Tekstualni sadržaj: Ana Mišerić, Vlatka Lacmanović, Kristina Mavar, Ana Marija Mileusnić, Zinka Mujkić, Lana Pavić, Katarina Peroković, Maja Valentić, Ivan Lipanović

Projekt je financijski podržao Grad Zagreb