PRIRUČNIK ZA VODITELJE AMATERSKIH KAZALIŠNIH DRUŽINA

Vrsta programa: 
Termin: 
Četvrtak, 19. svibnja 2005. - 18:00

Priručnik/brošura ŠKOLSKO KAZALIŠTE – Bilježnica 1

Priručnik/brošura je namijenjena kazališnim amaterima i onima koji kazališni medij koriste kao pomoćnu metodu rada u različitim humanističkim strukama i zanimanjima (primjerice, prosvjetnim djelatnicima).

Osim što pojašnjava osnovne pojmove i djelovanje amaterske kazališne družine, priručnik nudi i detaljan prikaz rada školske kazališne družine; od potrebe za predstavljanjem (koja je u svakom djetetu/čovjeku), kroz složene procese individualizacije i socijalizacije - odrastanje kroz scensku igru, do realiziranog (javnog) predstavljanja - nastup kao zrcalo cjelovitosti pojednica i skupine.

Brošura prati trogodišnji rad (od 2002. do 2004.) seminara Proces stvaranja kazališne igre – predstave, a namijenjena je početnicima – voditeljima kazališnih družina. Po uzoru na tijek seminarskih cjelina, organizirana je u četiri samostalne i međusobno ovisne tematske cjeline koje obuhvaćaju cjelokupni rad stosatnog programa seminara.

Javnosti je predstavljena 19. svibnja 2005., u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5), u Zagrebu. Uz brojne polaznike seminara Proces, o brošuri su govorile mr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, glumica, redateljica i teoretičarka književnosti, Maša Kolanović, znanstvena novakinja Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i mr. sc. Zdenka Đerđ, urednica.

Brošuru je priredila, obradila i uredila Zdenka Đerđ.

Odgovorna osoba: 
Zdenka Đerđ
Voditelj programa: 
Zdenka Đerđ