PROGRAM POVODOM DANA GRADA ZAGREBA

Vrsta programa: 
Termin: 
Srijeda, 31. svibnja 2023. - 18:00

Multidisciplinarni program o najpoznatijoj zagrebačkoj spisateljici i novinarki Mariji Jurić Zagorki

CKIM – Centar za kulturu i informacije Maksimir povodom Dana grada Zagreba poziva Vas da nam se 31. svibnja u 18:00 sati pridružite na Multidisciplinarnom programu o najpoznatijoj zagrebačkoj spisateljici i novinarki Mariji Jurić Zagorki.

Čeka Vas projekcija dokumentarno-igranog filma „Zagorka“ koji prikazuje težak životni put Marije Jurić Zagorke – od djetinjstva u disfunkcionalnoj obitelji, prisilnog braka, borbe s urednicima časopisa i novina za priznanje svog novinarskog rada, preko književne slave i goleme popularnosti njezinih romana u nastavcima poput „Gričke vještice“ i kazališnih komada poput „Jalnuševčana“ pa sve do smrti pod nerazriješenim okolnostima.

Nakon projekcije slijedi razgovor s gošćama Biljanom Čakić-Veselič, redateljicom i scenaristicom filma te Anom Zbiljski, voditeljicom memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke.

Prije projekcije filma očekuje Vas nastup polaznika radionica za pjevanje, ples i glumu CKIM-a koji je nedavno pokrenuo produkciju brodvejskog mjuzikla za djecu koji će svjetlo dana ugledati krajem godine na našoj velikoj pozornici.

Ulaz je besplatan.

Vidimo se u srijedu, 31. svibnja u 18:00 sati u Švarcovoj 18!

Odgovorna osoba: 
Tim CKIM-a