PUNOGLAFKA ZA MLADE

Vrsta programa: 
Termin: 
Utorak, 14. svibnja 2013. - 18:00

 Prikaz života mlade djevojke ispunjen modom, izlascima, seksom i opijatima

Projekt "Punoglafka" namijenjen je učenicima srednjih škola te završnih razreda osnovnih.  Nastao je s ciljem prevencije neprihvatljivog i rizičnog ponašanja mladih. “Punoglafku” producira i koordinira Kulturni centar Peščenica  i dio je prvoga zajedničkoga  programa Kvarture - mreže zagrebačkih centara za kulturu  koji  je u potpunosti  financiran sredstvima Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Predstava Punoglafka (premijerno izvedena  18. listopada 2012.), nastala na temelju istoimenog romana Damira Trajčevića, na scenu  donosi ispovijest sedamnaestogodišnje djevojke i njen, apsolutno ničim ne opterećen pogled na društvo i sredinu u kojoj živi. Njen život je koncipiran kao neprestani party koji prestaje tek kad joj tijelo otkaže poslušnost. Punoglafka prikazuje prividno dinamičan i atraktivan život mlade djevojke ispunjen modom, izlascima, seksom i opijatima no istovremeno razotkriva šokantnu sliku današnje mladeži lišene ideala, etičkih načela, životnog cilja, moralnih normi i ikakvih društvenih vrijednosti.

Nakon predstave, izvedene u CKIM-u 13. i 14. svibnja, posjetitelji su se aktivno uključili u javnu tribinu s temom prevencije neprihvatljivog i rizičnog ponašanja mladih.  Voditelj tribine bio je književnik i kazališni kritičar Želimir Ciglar, a gosti psihologica Ivana Rončević  i predsjednik Udruge Suncokret –OLJIN „Odgoj za ljubav i nenasilje“  Željko Vukobratović.    

Podaci o predstavi:

Damir Trajčević:  PUNOGLAFKA

 dramatizacija i adaptacija: Marijana Nola

skladatelj originalne glazbe: Nikša Marinović

scenografija i kostimi: Valentina Crnković

asistent scenografa i kostimografa: Jasna Josipovski 

redatelj: Mario Kovač

 glume: Nika Mišković, Amanda Prenkaj, Petra Kurtela i Jan Kerekeš

Odgovorna osoba: 
Zdenka Đerđ
Voditelj programa: 
Zdenka Đerđ