PUSTOLOVINE JEDNOG VIOLONČELA U CKIM

Vrsta programa: 
Termin: 
Srijeda, 17. travnja 2013. - 13:00

"Glazba u mom kvartu", pod pokroviteljstvom grada Zagreba

U prepunoj velikoj dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18), 17. travnja 2013. u 13 sati, Nikolina Tičinović održala je koncert na violončelu.

Izvela je slijedeće skladbe:

Camille Saint-Saens: Labud
Johann sebastian Bach: Preludij iz prve suite u G-duru
Narodne pjesme: Kiša pada, Kad si sretan, Bratec Martin

Učenicima je predstavila violončelo i gudalo. Takve prezentacije imaju najveći utjecaj na djecu, čak i oni najsramežljiviji postanu znatiželjni, a ovo im je bila izvrsna prilika da probaju proizvesti tonove na tim instrumentima.

Nikolina Tičinović, (Zagreb, 1980.) nakon završene glazbene škole " Josip Hatze" u Splitu u klasi prof. Vladimira Lukasa nastavlja studij violončela na Univerzitetu "Mozarteum" u Salzburgu u klasi prof. Dankwartha Gahla. Magistrirala je s odličnim uspjehom 2007. godine. Tijekom školovanja ostvarila je niz zapaženih nastupa među kojima se ističu dva solistička s orkestrima "Symphonisches Ensemble München" 2003. godine i "Orchesterprojekt 04" 2004. godine. Također se usavršavala na seminarima uglednih pedagoga Gustava Neiva - Tavarresa, Leonore Schönfeld, Nikole Ruževića i Martina Hornsteina. Svirala je s orkestrima Junge Philharmonie Salzburg, Junge Philharmonie Wien, Symphonietta da Camera, Orchesterprojekt 04, Orkestar Alpe-Adria i Zagrebačkim komornim orkestrom.

Trenutno radi kao pedagog u muzičkoj školi "Ferdo Livadić" u Samoboru. Članica je gudačkog kvarteta Metropolitan te aktivno nastupa u ciklusu Glazbene staze.

Voditelj programa: 
Jadranka Kerin