RAZGOVOR S MIROM GAVRANOM O TEMI ČOVJEK ČOVJEKU JE...

Vrsta programa: 
Termin: 
Ponedjeljak, 09. prosinca 2013. - 18:00

Pročitanim knjigama Mire Gavrana maksimirski osnovnoškolci te srednjoškolci i studenti pripremili su se za razgovor s piscem

KNJIŽEVNI SUSRET/VEČER – razgovor s Mirom Gavranom o temi Čovjek čovjeku je... organiziran je povodom Dana prava čovjeka (10. prosinca), a održan je dan ranije 9. prosinca 2013. od 18-20 sati, u CKI Maksimir (Švarcova 18).

Razgovor je započeo nakon čitanja izabranih,  odnosno nagrađenih eseja (od 90 napisanih) na temuČovjek čovjeku je... zagrebačkih srednjoškolaca /učenika Hotelijersko-turističke i Prirodoslovne škole V. Preloga. Naime, troje učenika-autora eseja (Natko Kvakan, Marko Osrečak i Valentina Runko) nagrađeno je s knjigom-romanom Judita, Mire Gavrana s potpisom autora i bilješkom o programu.

U potonjem pomno pripremljenom razgovoru s Mirom Gavranom  sudjelovalo je oko 70 sudionika. Bili su to članovi novinarskih družina maksimirskih osnovnih škola, učenici Hotelijersko-turističke i Prirodoslovne škole V. Preloga te studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Budući da je Miro Gavran lektirni autor (za osnovnu i za srednju školu)  većina sudionika pročitala je jedno i/ili više njegovih djela te su pitanja bila pripremljena, što nije utjecalo na spontanitet i zanimljivost vođena razgovora. Također je nakladnička kuća Mozaik knjiga priredila prodajnu izložbu knjiga Mire Gavrana, s posebnim popustima za sve naslove.  Razgovor je vodila Zdenka Đerđ.

Odgovorna osoba: 
Zdenka Đerđ
Voditelj programa: 
Zdenka Đerđ