SKULPTURA U JAVNOM PROSTORU 2015./2016.

Vrsta programa: 
Termin: 
Utorak, 15. prosinca 2015. - 12:00

Projekt u kojem učenici prolaze kroz proces osmišljanja, izrade i postavljanja skulpture u javni prostor

Skulptura u javnom prostoru je partnerski projekt Centra za kulturu i informacije Maksimir i zagrebačke škole sudionice koji se održava od 2010. godine, a kroz koji učenici prolaze kroz metodički razrađene radioničke cjeline u sklopu kojih rješavaju i/ili sudjeluju u kompleksnim procesima: od odabiranja lokacije, pripreme lokacije, osmišljanja rješenja, prilagodbe rješenja zadatostima materijala, uvećanja rješenja, izrade (samostalno ili uz pomoć majstora) i postavljanja skulpture/prostorne instalacije na odabranu lokaciju ispred ili unutar javnog prostora škole. Ciljana skupina su učenici viših razreda osnovne škole. Namjera je prenijeti učenicima iskustvo prostora, korespodencije oblika, odnose masa, volumena i razumijevanje različitih pristupa istom problemu. Ove, 2015. godine projekt se realizira u suradnji sa OŠ Antuna Gustava Matoša.

Sudjelujući na ovakvim projekt-radionicama, učenici viših razreda osnovne škole spoznaju svu širinu i zahtjevnost takvog tipa likovnih zadataka. Rješavajući složeni likovni zadatak učenici uče osjećati i promišljati prostor i okolinu u kojoj žive.

Ove godine odlučili smo napraviti instalaciju-mozaik na betonskoj "vazi" ispred ulaza u OŠ A.G. Matoša.
Fotografije aktualnog stanja radova u nastavku članka.

Posebne zahvale na pomoći u realizaciji projekta Skulptura u javnom prostoru 2015. domaru škole Siniši.

Napominjemo da se navedeni termin otvorenja može mijenjati, ovisno o (hladnom) vremenu koje može produžiti postavljanje i izradu instalacije-mozaika.

Posebne zahvale tvrtki ND Kreiva, koja je donirala materijal za izradu instalacije-mozaika.

ONLINE IZLOŽBU intervencije u prostoru možete pogledati klikom na vezu.

Veza na članak projekta Skulptura u javnom prostoru realiziranom u 2014. godini.

Odgovorna osoba: 
Tomislav Vuković
Voditelj programa: 
Tomislav Vuković i Ivana Mikulić