SKULPTURA U JAVNOM PROSTORU 2023.

Vrsta programa: 
Termin: 
Ponedjeljak, 03. travnja 2023. - 10:00

U priprema je velika prostorna intervencija u suradnji s OŠ A. Mihanovića.

U partnerstvu Centra za kulturu i informacije Maksimir (CKIM) i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu (ALU) i u suradnji sa zagrebačkom OŠ A.Mihanovića od početka rujna do kraja prosinca 2022. dogovaraju se modaliteti suradnje i realizira se radionički dio projekta Skulptura u javnom prostoru. U realizaciji projekta sudjeluju školski profesori - mentori i učenici viših i nižih razreda osnovne škole.

Inspirirani prirodom, učenici uz vodstvo svojih profesora - mentora škole sudionice zajednički dolaze do ideje o izradi mozaika sa motivima iz prirode, koji bi se izveli na stupovima ispred glavnog ulaza u školu.

U sklopu projekta Skulptura u javnom prostoru učenici prolaze kroz proces od osmišljavanja do izrade i postavljanja skulpture/instalacije/intervencije u prostor unutar ili ispred škole. Projekt se realizira uz pomoć mentora i voditelja likovnih radionica OŠ A. Mihanovića koje koordinira i vodi prof.likovne kulture Marc-Antonio Cinotti.

Radionički dio programa je realiziran do kraja 2022. godine, a sama izrada i postavljanje murala na stupove ispred glavnog ulaza u školu biti će tijekom toplijih dana u travnju 2023. godine.

 

Program je financiran od Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba.