SKULPTURA U PROSTORU – SUNČANI SAT

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 15. studenoga 2013. - 10:00

Edukativni program namijenjen djeci i mladima osnovnoškolskog uzrasta

U suradnji Centra za kulturu i informacije Maksimir s osnovnom školom Remete, učenici 3. razreda upoznaju se s likovnim pojmovima kao što su skulptura i land art. 

Kroz diskusiju i planiranje izrade Sunčanog sata obrađuju likovne elemente - volumen, prostor, ploha... Uče o Ljudskom sunčanom satu (Human sundial clock) od nastavnice razredne nastave Branke Šulc, te nakon što matematičkim izračunima dobiju potrebne koordinate za izradu, slijedi izlaganje na temu Skulptura u vanjskom prostoru. 
Učenici rade osvrt na izražajna sredstva i likovne elemente (volumen, prostor, površina, tekstura, boja..) Slijedi pokazivanje primjera izrađenih Sunčanih satova i analiza. 
Cilj ovog edukativnog projekta je kroz metodički razrađene radionice, pokazati djeci i mladima osnovnoškolskog uzrasta proces realizacije skulpture u javnom prostoru. Učenici stječu iskustvo prostora i razumijevanje različitih pristupa istom problemu. Spoznaju svu širinu i zahtjevnost pristupa ovakvom tipu zadataka. Uče promišljati prostor i okolinu

Učenici prolaze faze edukacije od priprema, odabira lokacije, do same izrade prostorne instalacije na odabranoj lokaciji.

Pogledajte više o Remetskom sunčanom satu www.remete.hr

Odgovorna osoba: 
Tomislav Vuković
Voditelj programa: 
Tihana Mikša Perković