SUPER Q5 EU PROJEKT ČITAONICE U CKIM-u

Vrsta programa: 
Termin: 
Srijeda, 10. veljače 2021. - 08:00

Suradnja Centra za kulturu i informacije Maksimir i HTA 

SUPER 5Q

Super 5Q je EU projekt kojim ćemo djecu, koja tek započinju svoje obrazovanje, što bolje pripremiti na nepredvidive potrebe tržišta rada, kad završe svoje obrazovanje. Sposobnost snalaženja u nepredvidivim situacijama je inteligencija. Već danas jasno je uočljiv trend da samo "knjiško" i znanje i racionalna inteligencija iQ nisu dovoljni za uspješno obavljanje radnih zadataka. Multi-inteligencijska teorija poznaje više vrsta inteligencija, a mi smo odabrali njih pet: iQ racionalna inteligencija za smišljanje inovacija, pQ praktična inteligencija za pronalaženje praktičnih primjena inovacija, sQ socijalna inteligencija za okupljanje tima za komercijalizaciju inovacije, aQ artistička inteligencija za uspješno prezentiranje inovacije koja je postala proizvod ili usluga, te eQ emocionalna inteligencija kako bi uspješno nadvladali sve izazove na putu od inovacije do uspješnog posla.

Strukturirane inteligencije mogu se primjeniti i na prepoznavanje potrebe i svoje "niše". Pronalaženje potrebnih informacija iQ, praktična primjena pQ, okupljanje potrebnih ljudi za posao sQ, uspješnija promidžbena kampanja aQ, te eQ za prevladavanje izazova do uspjeha.

Na tržištu rada, svatko od nas je "svoja vlastita inovacija", "svoj vlastiti proizvod". Za uspješno stvaranja ili pronalaženje posla potrebne su nam svih 5 inteligencija.

Svih 5 inteligencija su prave "super moći" naše djece!

Autor projekta: mr. Dan Šercar 

Naš projekt Super5Q je odobren i djelomično financiran iz Europske unije pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Zbog epidemiološke situacije i sigurnosnih razloga, prvi programi će se snimati i emitirati on-line uz sudjelovanje naših profesionalnih glumaca i suradnika. Naš rad moći ćete pratiti na FB stranici Super5Q, društvenim mrežamaa Instagram, Twitter, Linkedin, You Tube. Uskoro krećemo s iznenađenjima za Božić – pratite nas!

 

O ČITAONICAMA

Naše drage  glumice i članovi Super5Q će vam kroz edukativni video otkriti na koji način pristupiti poeziji, bilo da se pripremate za Lidrano, pišete pjesme ili vas jednostavno zanima na koji se način igrati s poezijom. Cilj pričaonica i čitaonica je razviti socijalnu i praktičnu inteligenciju kod djece,pripremiti ih na izvanredne situacije i okolnosti i imati povjerenja u njih da će napraviti pravi izbor.

Predstavljamo vam dramske radionice koje potiču kreativnost i pripovijedanje kod djece. Voditeljice čitaonica su dramske pedagoginje s dugogodišnjim iskustvom.


Vaš Super5Q tim u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Maksimir