SVEMIR - NOVI PRISTUP AKROBATICI

Vrsta programa: 
Termin: 
Utorak, 28. svibnja 2013. - 20:00

Uz izvedbu Glazbenih staza tri akrobatkinje na svili utjelovile su likove poznate serije Zvjezdane staze

 

U Centru za kulturu i informacije Maksimir organiziran je program koji se bavi zračnima akrobacijama -  akrobacijama na tkanini (svili) i akrobacijama na ringu (kolutu).

Protekla tri mjeseca Udruga Ples na svili (Traumatic Arts) bavila se podučavanjem polaznica ovim zanimljivim vještinama. U roku od svega nekoliko mjeseci polaznice su naučile baratati osnovnim tehnikama akrobacijama te su prilikom prezentacije 28. svibnja u 20h pokazale dosad naučeno.

Produkcija je nosi temu svemira a u programu je sudjelovala i Udruga Moj svijet s dijelom ciklusa Glazbene staze koja uz klasičnu glazbu izvodi i skladbe popularne SF serije Star trek. Uz izvedbu Glazbenih staza tri akrobatkinje na svili su utjelovile likove poznate serije Zvjezdane staze. Uz zanimljiv pokret, odgovarajuće kostime te akrobacije 'Svilene staze' predstavljaju početak projekta teme svemira u zračnim akrobacijama. Nastupile su: Elizabeta Bolarić, Nataša Moskaljov i Sara Šimić. U cijeloj priči sudjelovala je i pjevačica Mia Jakob s izvodbom poznate arije  Lucia di Lammermoor, Gaetano Donizetti.

Uz navedene umjetnike te akrobate, kostime prikladne temi dodatno je uljepšala umjetnica Jasmina Bator, koristeći tehnike face i bodypaintinga.

Projekt „Svemir – posljednja granica“ početak je suradnje navedenih umjetnika te predstavlja projekt u izradi – 'work in progress' verziju. Riječ je o nadasve novom i zanimljivom pristupu akrobatici – koja svoje mjesto sve više pronalazi u umjetničkom izričaju kroz plesni pokret i kazališni sadržaj.

Udruga Ples na svili (Traumatic Arts)

Udruga Ples na svili, popularnijeg naziva Traumatic Arts, je udruga koja, iako se poglavito bavi zračnim akrobacijama, u svojim nastojanjima okuplja mlade umjetnike različitih smjerova te teži ostvarenju zajedničkih ideja. Vizija je usmjeriti zračne akrobacije širem spektru od same akrobatike, te kroz rad i suradnju sa ostalim vrstama umjetnosti ostvariti projekte koji za cilj imaju kulturno obogaćenje te nadasve zanimljiv stvaralački rad. Članovi udruge su uz izvođače produkcije – akrobate i umjetnici koji obogaćuju programe svojom kreativnom inicijativom.

 

Voditelj programa: 
Martina Pavlović