TRICYCLE TRAUMA

Vrsta programa: 

Izvedbeni kolektiv Tricycle Trauma

Izvedbeni kolektiv Tricycle Trauma djeluje u sklopu Udruge za razvoj cirkuskih i izvedbenih umjetnosti Tricycle Trauma. Mediji uporište unutar kojeg stvaraju i rade je novi cirkus. Bave se edukacijom djece i odraslih, rade na razviju scene novog cirkusa u Hrvatskoj, a izražavaju se performansom i novim cirkuskim kazalištem. Izvodili su u Hrvatskoj i inozemstvu, surađuju s domaćim i stranim izvedbenim umjetnicima. Organizatori su večeri performansa "Noć mračnog cirkusa" koji osim u Zagrebu gostuje i u drugim hrvatskim gradovima.
Gostovali su na festivalu novog cirkusa Cirkobalkana, predstavljaju Hrvatsku na najvećem afričkom karnevalu u Nigeriji već par godina. Surađuju s Damirom Bartolom Indošem, Lovrom Krsnikom, Aleksandrom Jakopancem, Vladimirom Ježićem i drugim umjetnicima s nezavisne scene. Njihov cilj je kroz performans, predstave, projekte i edukaciju razvijati cirkusku i nezavisnu scenu te publici ponuditi novu vrstu kazališta koju nudi novi cirkus.

Osim u Hrvatskoj dragocjeno znanje su stjecali kod mnogih domaćih i svjetskih cirkuskih učitelja i pedagoga kao što su Jorge Albuerne, Diego Fernando Martinez, Sarah Bebe Holmes, German Caro Larsen, Jono Ayres, T Lawrence-Simon, Hamish Tjoeng, Vladimir Ježić, Pierre Chartier, Annabelle Lares, Lee Delong, Hugo Hanssen, Stefano D'Argenio, Žak Valenta, Davor Žagar, Betti Combo Company.

Odgovorna osoba: 
Nina Vesely Nekić