VOKALNA RADIONICA ZA DJEČJI ONLINE ZBOR CKIM-a

Vrsta programa: 
Termin: 
Utorak, 26. svibnja 2020. - 16:00

Dopustite pjevanju, glazbi, znanju i dobrom raspoloženju ulazak u Vaš dom!

Postanite član Dječjeg online zbor CKIM-a i dodatno usavršavajte svoj glas sa profesoricom pjevanja Leom Lovrenčić!

Svaki dan u poslijepodnevnim satima, odnosno prema individualnom dogovoru s pjevačima on-line zbora usavršavajte svoj glas!

Znači, javite se prvo profesorici dirigentici Galini Veličko, voditeljici Dječjeg online zbora CKIM, u inbox na https://www.facebook.com/galina.stavlic.

Prijavite svoje dijete te s Galinom dalje dogovorite raspored on-line proba dječjeg zbora, a ja ću se javiti Vama u Vaš Inbox na Facebooku pa ćemo se dogovoriti oko rasporeda vokalnih radionica.

Prijavom dajete pravo Centru za kulturu i informacije Maksimir da preko aplikacije Zoom daje poduku Vašem djetetu, snima satove zbora i individualne satove vokalne tehnike te zapise (uz dodatno dopuštenje mlade pjevačice-pjevača) stavlja na Facebook https://www.facebook.com/centarza.kulturumaksimir/

Lea i Galina su zaposlene u Centru za kulturu i informacije Maksimir te uz podrškom svojih kolega Jadranke, Nine, Natalije, Tomislava i Vladimira, od ponedjeljka 20.4.2020., pozivaju pjevanje, glazbu, znanje i dobro raspoloženje da uđu u Vaš dom!

Jako se veselimo zajedničkom druženju!

 

Lea Lovrenčić je viši stručni suradnik za glazbenu edukaciju, Centra za kulturu i informacije Maksimir. Tu radi od 2014. godine, a glazbena priča ide, nekako ovako.

Lea Lovrenčić, 2005. godine završila je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a 2007. godine Muzičku akademiju; sa titulama mezzosopran i profesorica pjevanja. 10 godina radila je kao učiteljica pjevanja u privatnoj glazbenoj školi s pravom javnosti „Bonar“, a paralelno uz rad u odgojnoj ustanovi i ekonomiji, i danas podučava klasičnom i zabavnom pjevanju te nastupa najčešće kao jazz pjevačica.

 

Ja, Galina Veličko (ime oca Anatolij) rođena sam 13.09.1970. u Ruskoj Federaciji u gradu Saratovu u obitelji umjetnika; majke profesorice koreografije na Državnom Umjetničkom institutu u gradu Naljčiku i oca artista baleta u Glazbenom kazalištu grada Naljčika. Od malih nogu sam odgajana sam uz ples i glazbu. Od 1994. godine živim u Zagrebu.

Od 1977. do 1987. sam pohađala opću srednju školu na bazi 10 razreda, te sam uz srednjoškolsku naobrazbu pohađala i srednju glazbeno-umjetničku školu u trajanju od 7 godina (od 1980. do 1987. godine). U nastavku umjetničke naobrazbe sam od 1987. do 1989. završila Glazbeni koledž grada Naljčika sa specijalizacijom „Zborsko dirigiranje“.

Upisala sam Sjevero-Kavkaski državni institut Umjetnosti 2008. godine, te diplomirala 2013. godine s vrlo dobrim uspjehom. Stekla sam veleučilišnu diplomu i zvanje DIRIGENT, ZBOROVOĐA AKADEMSKOG ZBORA, NASTAVNIK PO STRUCI „DIRIGIRANJE“ (po vrstama izvedbenih timova). Rješenjem AGENCIJE ZA ZNANOST I VISOKO OBRAZOVANJE REPUBLIKE HRVATSKE od 12. prosinca 2013. godine urbroj :355-03-01/ 17-13-0006 priznata mi je Visokoškolska kvalifikacija, koja predstavlja drugu razinu visokoškolskog obrazovanja Ruske Federacije, te se može usporediti s visokoškolskom kvalifikacijom koja se u Republici Hrvatskoj, u skladu sa Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, stječe završetkom diplomskog sveučilišnog studija.

Tijekom školovanja aktivno sam radila sa zborovima glazbenih ustanova kao: Glazbeni koledž i Glazbeno kazalište grada Naljčika, na poznatim djelima: P.I.Čajkovski „ Virosla u tina...“, hor iz opere „Čerevićke“, P. Česnokov „ nesžataja polosa“, Dargomižski hor „Ljubo nam..“, iz opere „Rusalka“, Rimski-Korsakov hor „Slava“ iz opere „Carskaja Nevjesta“, „Goj ti Sadko“ iz opere „Sadko“, G. Fore requiem „Sanctus“, V. Mozart requiem, I.Haydn „messa d-moll“, D. Šostaković „10 Poema“, M. Kovalj scena kazni iz opere „Pugačov“, I. Haydn „Stabat Mater“ finale i dr.

Za obranu diplome imala sam rad o duhovnoj tematici u skladbama I.F. Stravinskog ( na primjeru „ Messe“). Sudjelovala sam kao asistent maestra T. Bilića 2012. Godine na projektu zbora HRT Alfred Schnitke „REQUIEM“. Kao aktivni član Nacionalne zajednice Rusa Hrvatske radila sam aražmane i birala repertoar za zbor „Rjabinuška“.

Odgovorna osoba: 
Lea Lovrenčić