VRATA ŠIROM OTVORENA - KVARTURA 2014.

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 20. rujna 2014. - 10:00

Održali smo prezentaciju programa, radionica i tečajeva u našem Centru.

Program "Kvarture" pod nazivom "Vrata širom otvorena" zajednički je projekt Mreže zagrebačkih centara za kulturu, zamišljen kao istodobno cjelodnevno događanje u svim gradskim centarima sa željom da se sugrađanima i lokalnoj zajednici prezentira djelatnost svakog kvartovskog centra za kulturu.
Dani otvorenih vrata održat će se u razdoblju od 11. do 21. rujna 2014.

Subota 20. rujna 2014. od 10.00 do 14.00 sati u prostorima Centra za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18 održao se program "Vrata širom otvorena".

PROGRAM:
10.00 sati na dalje
LIKOVNA RADIONICA ZA TREĆU DOB:
Riječ je o radionici likovnog izražavanja, odnosno pohađanja likovne škole i učenja likovnih tehnika, zavisno do afiniteta i želja polaznika.
10.00 do 11.30
STRANI JEZICI ZA PREDŠKOLSKU I ŠKOLSKU DOB:
Djeca usvajaju vokabular prilagođen njihovoj dobi. Omogućuje im se da s lakoćom i veseljem usvajaju strani jezik.
10.00 do 11.00
ČAROBNA KUTIJA: dramska radionica za djecu od 7 do 15 godina starosti, stvaramo i otkrivamo neke nove priče, igramo se, pjevamo, plešemo, glumimo i punimo našu Čarobnu kutiju nekim novim iskustvima, poznanstvima, saznanjima ....
SUVREMENI PLES I OSNOVE KLASIČNOG BALETA: plesne edukacije za djecu od 7 do 15 godina starosti. Program vode profesionalni pedagozi iz suvremenog plesa i klasičnog baleta.
KREATIVNA LIKOVNA RADIONICA ZA DJECU: crtamo predmete u prostoru, učimo promatrati i opažati svijet oko nas i prenijeti ga na papir.
11.00 do 12.00 sati
Plesna skupina MIRAGE -LYRICAL JAZZ/MODERNI:
Plesna skupina Mirage bavi se modernim plesom, a na satovima se kombiniraju osnove baletne i suvremene plesne tehnike s elementima jazza. Razvija se kreativnost, jača se i povećava tjelesna izdržljivost kroz kondicijske treninge.
12.00 do 12.30 sati
CAPOEIRA ANGOLA:
Capoeira spaja tjelesnu aktivnost i glazbu, koristi originalnu metodu rada temeljenu na brazilskoj kulturi. Razvija psihomotoričke sposobnosti, muzikalnost, socijalizaciju, emotivnu percepciju, autodisciplinu, znatiželju u relaciji s kulturom, kritičku svijest.
12.00 i 13.00 sati
Novomedijska izvedba POVRATAK EUROPE:
Medijska prezentacija projekta Povratak Europe
12.00 do 13.00 sati
MAKSIMIRCI:
Kazališna družina Maksimirci okuplja učenike viših razreda, pretežito maksimirskih osnovnih škola. Većina članova družine ima više područja interesa za kazalište, lutkarski izraz, likovnost, lutka-film, glazbu, ples.
12.30 do 14.00 sati
PLES NA SVILI I HULAHUP:
Akrobacije na svili su vrsta zračnih akrobacija koje se u svojim začecima pojavljuju isključivo u cirkuskim krugovima.

DOGAĐANJE JE BILO BESPLATNO I OTVORENO ZA JAVNOST.

 

Voditelj programa: 
Nina Vesely Nekić