ZAVRŠEN BUNDEKFEST 2014.

Vrsta programa: 
Termin: 
Četvrtak, 25. rujna 2014. - 18:00

Uspješno završena manifestacija na Bundekfestu koju smo organizirali u suradnji sa našim parternima.

25.09.2014. i 02.10.2014. od 17.00 do 18.00 sati CENTAR ZA KULTURU I INFORMACIJE MAKSIMIR u suradnji sa Školom stranih jezika organizirali smo besplatne radionice predškolskog uzrasta pod nazivom:
"ŠKOLA U PRIRODI: SADNJA CVIJEĆA - radionica njemačkog jezika"

Grupa djece polaznika tečaja njemačkog jezika za predškolsku dob svoj sat njemačkog jezika su proveli na terenu uz tzv. Iskustvenu terensku nastavu s tematikom "Sadnja cvijeća".
Pripremili smo sadnju ciklama i vrijeska, zemlju za atraktivne lončanice od terracotte te tempere kojima smo oslikali teglice. Svako dijete je dobilo svoj primjerak cvijeća, zemlje, lončanice i teglice. Uz metodu "learning by doing" djeca usvajaju nove riječi s područja sadnje, pjevaju njemačke dječje pjesmice i oslikavaju svoju terracotta teglicu. Također ih se na taj način senzibilizira za zaštitu okoliša i za ravijanje kulture vrtlarenja odmalena.
Na taj način oni multisenzorički usvajaju nove riječi i borave na otvorenom predstavljajući svoj bogati repertoar znanja njemačkog jezika.
Djeca vole usvajati nove sadržaje uz puno dobre zabave!
Voditeljice i demonstratorice škole stranih jezika su: Anita Prka Đurašić i Valentina Bulčur.

25.09.2014. i 02.10.2014 od 18.00 do 19.00 sati i 05.10.2014. od 14.00 do 15.00 sati CENTAR ZA KULTURU I INFORMACIJE MAKSIMIR organizirali smo besplatne  Kreativne likovne radionice za djecu od 5 do 12 godina. Tematske radionica su:

"CRTAJMO IGRAČKE"
Kroz razne likovne tehnike poigrali smo se s našim igračkama, pogledali ih iz drugog kuta i na drugačiji način.
Djeca su donjela svoje igračke, ukoliko nisu imali imali smo ih nekoliko u rezervi.

"CRTAJMO NAŠ PARK BUNDEK"
Bogatstvo flore i faune koje nam pruža park prenesimo na papir. Koji je najljepši kutak na Bundeku?
Voditeljica je Kristina Jeić, a koordinatorica: Snježana Pisk

Centar za kulturu i informacije Maksimir sudjelovao je na otvorenju ovogodišnjeg Bundekfesta sa Školom u prirodi na temu "Sadnja cvijeća" za djecu predškolskog uzrasta, polaznika tečaja njemačkog jezika u našem Centru. Istog dana, 25.rujna, akademska slikarica Kristina Jeić održala je Kreativnu likovnu radionicu za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

Odgovorna osoba CKIM: Jadranka Kerin

Nadamo se da ste uživali u manifestaciji.

Odgovorna osoba: 
Jadranka Kerin
Voditelj programa: 
Jadranka Kerin